Vandtræning

Jeg kan huske første gang jeg så en Newfoundland vandtræne og var rigtig imponeret over at man kunne få “den store bjørn” ud i vandet for at rede en fra at drukne eller slæbe en båd på land. Bare deres glæde ved det våde element var så skønt at se og de kunne næsten ikke få dem op ad vandet.

21/9-2014 Min første vandtræning
21/9-2014 Min første vandtræning

Så da jeg fik Luna var jeg ikke i tvivl om, at vi skulle starte til vandtræning. Jeg syntes det er vigtig at man bruger hunden til det der ligger dem naturligt, så at hyrde får var allerede udelukket.

Man kan sagtens starte uden det helt store udstyr, men hvis man bare har en træ Apport på 650g, et hvidt flydende nylonreb gerne på 3m og en orange søgeapport så er man kommet langt.
Når vi træner har vi alle våddragt og neoprenstøvler på, men det skyldes at vi bedre kan holde varmen og den beskytter også mod hundeklør.
Jeg træner altid med en redningsvest, for hvis en af hundene begynder at klatre på en kan man godt komme under vandet, og så er det også obligatorisk når vi går op til vandprøverne.

IMG_9520_ IMG_9538_ IMG_9575_ 28           21         20        18       17       3       4        2      5         6          24          23          22         19        DSC_0070_           DSC_0068_           DSC_0054_           DSC_0465_           DSC_0466_           DSC_0457_

 

Svømning er en rigtig sund motionform, for det skåner hundens knogler og led mens de opbygger muskler på en skånsom måde.

Efter en god gang svømning er det vigtig at hunden ikke bliver nedkølet for hurtigt, det kan resultere i ømme muskler og i værste tilfælde skader.
Vi bruger Siccaro WetDog hundedækken, der suger det meste vandt ud af pelsen og holder hunden varm imens, jeg har været rigtig glad for at jeg har investeret i denne “morgenkåbe” for den gør også at blow tiden bagefter  bliver kraftig reduceret. Jeg har også en FlexDog mat som er i samme materiale som den kraftig sugende “morgenkåbe”. Min FlexDog mat har jeg liggende ude i bilen hvilket gør at tæppet i bilen ikke bliver så vådt og beskidt og så er den super nem at tage med ind og vaske.