Pleje

En Newfoundland kræver megen pleje og man skal være forberedt på en masse pels arbejde og rengøring.

Den slæber rigtig meget skidt med ind i deres faner, så efter en våd efterårs tur og en god lang lur, ligger der en masse jord fra en nu tør hund. Man kommer også til at opleve at ens fine hvide dørpaneler hurtig bliver snavset. De savler også, men mest efter den har drukket eller når de lugter noget godt.

Man kan ikke komme udenom at det er en stor hunderace, men faktisk fylder de ikke så meget i hjemmet, for de vimser ikke så meget rundt og ligger sig hurtig hen for at kigge på hvad man laver.

For at gøre arbejdet lettere med hensyn til at fjerne jord og sand i pelsen, har jeg købt en Blower som kan blæse snavs og vand ud af pelsen. Man kan få dem i flere prisklasser, men jeg har bare købt en af de billigsete hos Skødehunden.dk og den er fin nok. Jeg har prøvet nogen der koster det 3 dobbelte og man kunne godt mærke forskellen, men jeg kan godt nøjes, nu hvor jeg bare har en hund.

Jeg reder Luna hver dag, men en karde,  men de viste kam og filter-skære er næsten en nødvendighed når pelsen rigtig skal ordnes.
Jeg vasker Luna ca. hver 6 uge, for jeg nyder, at man har en hund,der er lækker at røre ved og ikke lugter af våd-hund.
Den shampoo jeg bruger, syntes jeg er verdens bedste, jeg brugte den også da jeg udstillede kattene. Den hedder Anju Beauté, er super nem at bruge og er nem at skylde ud. Den består af naturlige ingredienser, er hypoallergisk, mild, meget effektiv og så findes den til mange farver og i balsam varianten. Anju Beauté kan købes her

IMG_8875_

Efter jeg har haft Luna i bad får hun altid “badekåben” fra Siccaro på for den suger rigtig meget af vandet i pelsen. Efter ca 20 min tager jeg den af og man kan tydelig mærke at den har haft sin virkning.
Det spare mig for en del tid med Bloweren. Den er også rigtig praktisk når vi har været ved vandet så undgår man at få en drivvåd hund ind i bilen, og når man er kommet hjem så er hun nærmest tør.
Siccaro har også udviklet en måtte man kan ligge i bilen, buret eller på den ynglings plads, den er lavet af samme materiale og suger også rigtig godt og er god til at suge vand af faner og poter som “badekåben” ikke dækker.
Luna er en stor tæve og hun bruger str. 3XL i “badekåbe” og kan fx købes her

Det vil være en fordel for din ryg, at man lære hunden fra den er lille, til at stå på et trimmebrod. Det kan godt lade sig gøre uden, men det gør det nemmere hvis man har muligheden for at få hunden op i højden. Jeg kan anbefale bordret “Tholo Grande low” højde 55 cm og plade er 110×60 cm.

Der bliver fodret med OrijenFodret har rigtig stor betydning for hundens velvære, pels og fordøjelse. Det er en kæmpe jungle at finde ud af, hvilke foder der er godt og hvorfor det er bedre end de tusindevis af andre mærker. Derfor snak med den opdrætter du har hunden fra og medmindre der ikke er en klausul i kontrakten ang. foder, som skal overholdes, så kan man jo undersøge om der skulle være andre muligheder.
Jeg ville gerne fodre uden korn, ris og majs og det skulle være en af de bedste mærker. Jeg undersøgte det store marked og må indrømme at det er virkelig svært at gennemskue.  Min valg faldt på Orijen fra Canada som kun bruger friske råvarer fra lokale gårde, som også ville kunne bruges til menneskebrug. Råvarerne har aldrig været frosset og de bruger ingen konserveringsmidler. Det eneste minus, i mine øjne, er at det ikke er dansk produceret, så hvis jeg skulle skifte foder, ville jeg skifte til det danske mærke HIKE som også bruger råvarer, som kunne være brugt til menneskeføde og det findet også uden korn, ris og majs fyld.

Min gamle hund fik Canosan der skulle hjælpe den af med stive led. Da jeg fik Luna, tænkte jeg, at det samme måtte gælde for en hvalp i vækstIMG_6832_.
Så jeg har lige siden hun ankom givet  hende Canosan og da hun kom op i vægt skiftede jeg over det til mere koncentreret produkt GLME der er lavet af Efi. Begge produkter består grønlæbet musling der inderholder vigtige byggesten til brusk, sener, ledbånd og ledkapsler og sikrer stabilitet og elasticitet i leddene. De bidrager også til at nedsætte mængden af betændelsesfremkaldende elementer i blodkarrene og letter dermed transporten af næringsstoffer til deres bestemmelsessted.
Om det det har nogen virkninger under hendes opvækst, ved jeg ikke, men hun har aldrig haltet under opvæksten, og hendes scanning af hofter og albuer kunne ikke blive bedre. Hendes status er HD:A AD:0

IMG_1891_

Når vi træner i de kolde måneder er det især vigtig at hun ikke bliver kold for hurtig når vi strækker ud. Derfor bruger vi “Back on track” hundedækken der på grund af Back on tracks keramiske stof på indersiden reflektere varmen og hjælper med men en sikker nedkøling der formindsker stive led og muskler der kan give skader.
De kan foreksempel købes her
Man kan få en del forskellige produkter Back on tracks teknologi lige fra madrasser til hunde til nakkevarmer til os mennesker.